Ga naar de Dendercars Verkoop Site

Startprobleem ?

Als de motor niet start en als de verklikkerlampjes van het dashboard verzwakken als u de contactsleutel omdraait, betekent dit dat uw batterij ontladen is. U kunt zich tijdelijk behelpen met startkabels of een  booster, vooraleer uw laadkring te laten controleren om de oorsprong van het defect te definiëren.

De accu is ontladen: Gemiddeld bedraagt de levensduur van een batterij 4 tot 5 jaar. Voor deze leeftijd kan uw batterij worden opgeladen. Opgelet, als u krassen of andere beschadigingen vaststelt op de bovenzijde van de batterij, laat deze dan zo spoedig mogelijk vervangen.

 Uw voertuig starten ondanks een ontladen batterij: U kunt zich tijdelijk behelpen met startkabels of een  booster, vooraleer uw laadkring te laten controleren om de oorsprong van het defect te definiëren.
De startkabels: De startkabels stellen u in staat uw batterij voldoende op te laden om opnieuw te kunnen starten. Een opgeladen batterij moet worden verbonden met een ontladen batterij via de kabel. Het is belangrijk rekening te houden met de capaciteit van uw batterij als u uw kabel kiest, de batterij die haar vermogen afgeeft moet dezelfde capaciteit hebben als de batterij die het vermogen ontvangt.
De diameter van de kabel zal ook variëren in functie van de aard van uw motor:
16mm²: voor benzinemotoren.
25mm²: voor benzine- en dieselmotoren.
35mm² : voor de benzine- en dieselmotoren van de bedrijfsvoertuigen of vrachtwagens

 De booster: stelt u in staat een voertuig te starten als de batterij plat is. Deze heeft inderdaad een voldoende intensiteit om de starter te starten.
Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Onze adviseurs kunnen u advies geven over het type booster die uw batterij nodig heeft.
Geef de voorkeur aan boosters met lange kabels, die het mogelijk maken tussen te komen vanop enige afstand van de batterij. Het is praktischer en veiliger.
 

Zelf een batterij opladen :

Als een auto weinig rijdt, bijvoorbeeld als deze slechts kleine trajecten in de stad aflegt, raakt de batterij vermoeid en loopt leeg. De aankoop van een aanvullende lader kan nuttig zijn om de batterij op te laden en defecten te voorkomen.
Enkele adviezen om een autobatterij op te laden:
• Neem uw intrek in een verlucht lokaal.
• Voor batterijen die niet “onderhoudsvrij” zijn:
– Trek de stoppen steeds uit tijdens het opladen
– Vul het elektrolytpeil bij (alleen gedistilleerd water) indien nodig: 10 tot 12 mm boven de batterijplaten.
• Gebruik een aan de batterij aangepaste lader (variabel vermogen).
• Het verdient de voorkeur een batterij zachtjes op te laden (ongeveer 10 uur), met een laadstroom met een intensiteit gelijk aan 1/10de van de capaciteit van de batterij. Voorbeeld: batterij van 70A, stel de stroomsterkte van de lader in op 7A gedurende 10 uur.

De technologische evoluties maken dat het steeds moeilijker wordt om zelf in te grijpen op een batterij. Het verdient de voorkeur de ingreep toe te vertrouwen aan een specialist van Dendercars.

 

Een nieuwe aan uw voertuig aangepaste batterij kiezen: de batterij is een cruciaal element van uw voertuig. Deze goed kiezen verschaft u comfort en veiligheid gedurende lange tijd.  Bij Dendercars zijn onze medewerkers steeds bereid om u te helpen de aangepaste batterij te vinden die een snelle en krachtige stroom verschaft om de motor te kunnen starten. In het algemeen wordt één enkel type batterij aanvaard voor een motor. De eenvoudigste oplossing is van kennis te nemen van de kenmerken aangeduid op de originele batterij.

54Ah/12V/530A.
– CAPACITEIT: 54 AH (Ampère/uur). De capaciteit die de batterij kan leveren
– SPANNING:  12 volt. 12 volt voor lichte voertuigen, 24 voor zware voertuigen)
-VERMOGEN: 360 Ampère. Het vermogen dat de batterij levert op een specifiek moment. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de start zal zijn.
(Opgelet ook dat u best een batterij kiest met een grootte die is aangepast aan het compartiment in de motorruimte).

AIRCO in de Winter ?

In tegenstelling tot de ontvangen ideeën is het aan te raden de airco zelfs in de winter te gebruiken. In de zomer is het dus moeilijk van het te moeten stellen zonder een goed werkend aircosysteem in periodes van grote zomerhitte! Buiten zijn gebruik in de zomer wordt het airconditioningsysteem ook aangeraden voor gebruik in de winter. Het zal het u mogelijk maken de vochtigheid te verwijderen uit uw voertuig en een droge lucht te verstrekken om elk spoor van wasem en van vorst op uw voorruit te verwijderen.

Misbruik de airconditioning echter niet: het gebruik ervan leidt tot een extra brandstofverbruik van 5 tot 10%.

Een LAATSTE CHECK-UP voor de winter ?

De winter nadert en u wenst de werkingsstaat van uw voertuig te controleren? Dendercars stelt u de prestatie “Wintercheck” voor: 20 onmisbare controlepunten voor uw veiligheid en bijvullen van de vloeistoffen van uw ruitenwissers, koelsysteem en remmen.

– De controlepunten zijn: controle van de laadkring, antivriesgraad, oliepeil, controle van de gloeilampjes koplampen, gloeilampjes achterlichten, gloeilampjes mistlichten voor en achter, knipperlichten voor en achter, nummerplaatverlichting achter, stoplichten, 3de stoplicht, achteruitrijlichten, toestand van de ruitenwisserbladen, toestand van de voor- en achterbanden, visuele controle van de geometrie van de wielen, bandendruk op peil brengen, bandendruk reservewiel op peil brengen, toestand van de voorruit
– De bijvullingen zijn van: ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, remvloeistof.