Ga naar de Dendercars Verkoop Site

Banden plaatsen service afspraak boeken

Gratis! 30 minuten

Categorie:

Beschrijving

All season banden

Of het nu sneeuwt, regent of heel warm is, all season banden geven door de specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur altijd een goede grip op de weg. Deze autobanden komen vooral goed van pas in regio’s waar de klimatologische omstandigheden gedurende het hele jaar redelijk vergelijkbaar zijn. Ze bieden vele voordelen boven zomerbanden of winterbanden. U heeft slechts één set autobanden nodig. Dit bespaart u tijd en geld. Ze verschillen qua prijs nauwelijks van zomerbanden of winterbanden, waarmee u dus de kosten van een extra set autobanden uitspaart. U heeft bovendien geen opslag nodig voor een extra set banden.

Winterbanden

Elk jaar vriest het en valt er sneeuw in ons land. Uw auto krijgt het bijgevolg zeer lastig. Als het kouder wordt dan 7 graden, verliezen uw (standaard) zomerbanden hun grip en hun remvermogen.  Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Winterbanden zijn daarom geen overbodige luxe zodra de temperatuur onder de 10 graden duikt. Trekt u ’s winters naar de bergen? Let dan goed op, want winterbanden zijn vaak verplicht in wintersport-landen.

Winterbanden zijn gemaakt van speciaal rubber dat beter bestand is tegen temperaturen onder 7°C. Ze blijven dus soepel en hebben een beter rendement bij lage temperaturen en ijzel. Bovendien hebben ze typisch een open profiel, waarbij er meer aandacht is voor de afvoerkanalen. Dit zorgt dan weer voor een betere grip op een nat wegdek.

Zomerbanden

In de periode van april tot oktober zijn zomerbanden voor jouw auto de beste keuze. Zelfs met droge wegen en gunstige weersomstandigheden dienen jouw autobanden aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid te voldoen.  In ons assortiment hebben we onder andere michelin banden, continental banden en nog veel meer.